Tester żywności Ecovisor F4 pozwala na pomiar stężenia soli w produktach
spożywczych - w nieprzetworzonych owocach, warzywach, mięsie, rybach, a
także owocach morza. Pomiary wykonuje się wbijając w testowany produkt
sondę, a po kilku sekundach uzyskiwany jest wynik ze wskazaniem
numerycznym ilości azotanów, a także określeniem jednego z trzech
poziomów określających zdatność do spożycia.
Pomiary wykonywane testerem Ecovisor F4 są niezwykle dokładne dzięki
wielopunktowej sondzie, która dokonuje pomiaru w kilku miejscach
(urządzenia starszej generacji wykonywały pomiar tylko w jednym
miejscu). Dodatkowo sonda jest wyposażona we wbudowany termometr co
umożliwia dokładny pomiar także po wyjęciu produktu z lodówki. Jest to
jedyny tester na rynku z tak zaawansowaną sondą co przekłada się na
wysoką jakość i powtarzalność pomiarów.
Po szczegółowe informacje o testerze zapraszamy na stronę producenta:
https://www.ecovisor.pl